1000 de chipuri

Concept

"Scopul vinului este de a oferi cât mai multă plăcere cât mai multor oameni cu putinţă.

Oricine sugerează altceva - că doar o elită specială este demnă şi capabilă să aprecieze vinurile, iar acest lucru ar presupune un proces foarte dificil -  este demn de dispreţ. Din experienţa mea, pot spune că oricine se pretinde a fi un expert în vinuri, are puţine de oferit, cu excepţia prejudecăţilor. Vinul este un dar  al naturii, o indulgenţă a ei, este ceva ce îţi ridică moralul şi te ajută să socializezi. Doar înţelegându-l şi cunoscându-l vei  căpăta încrederea şi relaxarea de care ai nevoie ca să-l savurezi. Cu toate că vinul înseamnă mai mult decât o simplă bautură, ca să-l apreciezi nu ai nevoie decât de puţin interes faţă de el şi de un simţ al mirosului."

Jancis Robinson, Master of Wine

Vă invităm să degustaţi un Shiraz condimentat cu arome de piper negru, un Chardonnay tânăr cu gust de mere verzi sau poate unul învechit ce păstrează în el esenţa stejarului. Un Pinot Noir cu arome de cireaşă sălbatică, un Chateauneuf du Pape cu senzaţii de tutun, un Riesling australian ce pare să fi fost păstrat într-o lădiţă de lămâi. Sigur nu trebuie uitat Cabernet-ul , cu subtilităţile lui venite din Lumea Nouă de eucalipt sau mentă, sau cel bătrân european cu gustul preţios de prune uscate sau stafide.   Fiecare persoană are propria lui gama de gusturi şi senzaţii. Cu siguranţă aromele enumerate nu reprezintă decât o mică parte din ceea ce ne poate rezerva un vin bun.


Sperăm că odată ajunşi la noi să aveţi parte de o experienţă plăcută şi să descoperiţi  sau redescoperiţi plăcerea unui pahar cu vin, alături de brânzeturi alese şi alte delicatese într-o atmosferă relaxată.