1000 de chipuri

Despre 1000 de Chipuri

1000 de Chipuri este numele sub care am decis în primavăra lui 2008 deschiderea primului  winebar din Bucureşti. La acea dată Bucureştiul era o capitală europeană (poate singura) care nu avea o astfel de locaţie. După aproape doi ani şi 8 luni şi o investiţie de peste 450 000 de euro, în noiembrie 2010 am deschis primul nostru winebar. Astfel, am reuşit să creăm un spaţiu cu adevarăt deosebit în peisajul Bucureştean, încercând să oferim cele mai bune condiţii clienţilor noştri.


În acest moment la 1000 de Chipuri puteţi găsi aproximativ 500 de vinuri (şi lista tot creşte) din peste 20 de ţări. Vinuri celebre, vinuri de terroir, vinuri brand (după noile tendinţe venite din lumea nouă), vinuri de autor de la crame boutique produse în cantităţi limitate, dar şi champagne, spumante, sherry, port, vinuri din struguri ecologici sau vin fără alcool. Vinurile degustate la 1000 de Chipuri pot fi asociate cu brânzeturi şi alte delicatese. Vinurile care intră în portofoliul nostru sunt atent selecţionate, singurul criteriu fiind cel al calităţii. Aproximativ 150 dintre aceste vinuri pot fi degustate şi la pahar, preţul paharului variind de la 8 la 100 de lei.  Pentru vinurile cumpărate pentru acasă, oferim un discount de 20%.


Unde ne găsiți

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Carol şi Patriarhie, la intersecţia străzilor Principatele Unite şi 11 Iunie, 1000 de Chipuri este un winebar amenajat într-o clădire construită în perioada interbelică. Capacitatea localului este de 60-70 de persone, structurat pe 3 niveluri ceea ce permite organizarea de degustări sau alte evenimente simultan, păstrând însă calităţile unui loc intim pentru o întâlnire romantică sau de afaceri. Se pot organiza deasemenea (rezervând întreaga locaţie) evenimente private sau corporate.


Wine Flights

Odată cu deschiderea winebar-ului am impus şi un nou concept pentru piaţa românescă, concept care a câştigat mulţi adepţi dincolo de Atlantic: Wine Flights . Wine Flights repezintă servirea  simultană a 3 sau mai multor vinuri, astfel încât cel care degustă să poată face aprecieri comparative. Dumneavoastră decideţi care se aproprie cel mai mult de tipicitatea soiului sau care este vinul care vă place cel mai mult. Vă propunem spre degustare o serie de vinuri alese de noi (Fetească Neagra, Fetească Albă, Shiraz, Roze, etc). Vinurile degustate se vor schimba la un anumit interval de timp (alte soiuri, alţi producători), pentru putea acoperi o gamă cât mai largă din oferta noastră.


Fişă de Degustare

Cu scopul unei cât mai bune comunicări între producătorii români şi clienţi, am decis să oferim fiecărei persoane care doreşte o fişă de degustare, în care acesta îşi poate exprima părerile asupra fiecărui vin. Aceste fişe ajung la producător, constituind un instrument eficient de testare a pieţei şi un feedback real pe care producătorul îl poate avea în legatură cu vinurile sale.


Art Project

1000 de Chipuri îşi doreşte să devină familiar şi iubitorilor de artă, punând la dispoziţie spaţiul pentru expoziţii temporare de artă vizuală, susţinând astfel artişti contemporani tineri sau consacraţi. Lunar un artist plastic îşi expune lucrările în cadrul winebar-ului, într-o mini expoziţie cu vânzare. Desemena, 1000 de Chipuri se pretează şi pentru alte evenimente culturale (lansări de carte, proiecte fotografice/ documentare, simpozioane, discuţii etc.). Suntem deschişi către sugestii sau proiecte din zona cultural-artistică. Implicarea în zona culturii apare în mod firesc atunci când vorbim de promovarea calităţii, a bunului gust dar şi a gustului bun.