Divine Area

Despre Divine Area 2007 este anul in care am inceput pregatirile pentru plantarea primelor suprafete de vita de vie in podgoria Breaza-Fintesti din Dealu Mare. De atunci in primavara fiecarui an Divine Area, a plantat diferite suprafete care insumeaza astazi 63 de hectare, cu urmatoarele soiuri rosii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz “Syrah”, Feteasca Neagra) si albe Feteasca Alba, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca

 

Despre vinurile 1000 de Chipuri

In anul 2011 am avut prima recolta de struguri si acum in 2012 lansam primele vinuri numite “1000 de chipuri”.

 

Pentru noi cei care astazi avem posibilitatea sa degustam acest vin, poate nu conteaza cine este autorul vinului, cine munceste via, cui a apartinut acel pamant.

In semn de respect am hotarat ca fiecare vin sa poarte numele si chipul persoanei de la care noi am preluat acel pamant. Cantea, Luscan, Iordache, nu sunt doar nume de familie este povestea bunicilor si parintilor nostri. Generatii aprope pierdute in lupta cu o societate care nu ia respectat, aflati in permanenta la cheremul celor care ne-au condus la un moment dat. Deposedati de bunuri de regimul comunist si repusi in drepturi dupa 60 de ani, intr-o batjocura totala, prea tarziu pentru a mai putea sa isi indeplineasca visele. Unii sunt departe de tara, unii traiesc dezradacinati prin orase dormitor, altii pierduti pe ulitele pline de noroi, prea batrani si saraci pentru a mai o lua de la inceput. Cam asa arata ceea ce numim astazi traditia romaneasca.

 

Aceste vinuri nu sunt un memorial al durerii, ele reprezinta speram noi, un vis implinit, un semn de respect, o recuperare morala a istoriei noastre, a chinurilor indurate, a dragostei fata de pamant si ceea ce el ne poate oferi.

 

Caci vinul este asemeni omului. Se naste, evolueaza. O sticla de vin deschisa acum va avea un gust si un buchet diferit daca o deschizi in oricare alt moment. Pentru ca o sticla de vin este de fapt vie. Ea creste treptat castigand complexitate pana cand isi atinge culmea si apoi incet inevitabil moare. Dar pana atunci are gustul uneori amar al durerii, alteori dulce al bucuriei insa cel mai apreciat este gustul sec, buchetul subtil si uneori lung al vietii.

 

Nu vrem sa va plictisim cu informatii de genul “vin cu o tinuta remarcabila, cu personalitate puternica, arome de fructe de padure, sau asocieri gastronomice complexe”. Noi credem ca uneori merge chiar si pe stomacul gol. Se asociaza in general cu prietenii dar poate fi degustat si singur. Fara barique, fara alte artificii, doar vin de calitate.

 

Degustare placuta!