Skip to main content

Crama

Procesul de vinificație este dedicat revelării personalității varietale a fiecărui soi, in condițiile oferite de zona Fințești din DealuMare. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor, limpezite in prealabil prin decantare gravitațională, tocmai pentru a reține prospețimea și aromele caracteristice soiului. Toate aceste procese sunt efectuate în tancuri din inox alimentar deoarece acestea nu afectează organoleptic produsul finit.

In cazul vinurilor roșii, se practică o macerare-fermentare timp de 3-4 săptămâni la temperaturi între 20 si 28 grade Celsius pentru o extracție optimă a culorii, aromelor si taninilor. Vinul rezultat cu fermentația alcoolică finalizată sau pe final va fi separat de boabe și tras în tancuri pentru finalizarea fermentației malolactice ce va face vinurile mai catifelate, onctuoase.

După finalizarea acestor procese, decidem dacă vinurile vor urma o maturare in barrique-uri, vor rămane ca atare sau dacă mai tarziu vor fi cupajate.

Ajustarea procesului fermentativ este atât știintă cât și intuiție. Mici parametri se pot modifica zilnic in decursul acestui proces. Vinificația în sine este atât stiinta, cat si intuitie, pasiune. In fiecare an strugurii sunt diferiți, clima e diferită, vinurile evoluează în mod diferit chiar fără intervenția noastră. Micile “ajustări” care le facem pe parcursul vinificației se adaugă la un mecanism complex care duce la nașterea vinului.

La comenzile de peste 450 RON, transportul este GRATUIT!

X