Skip to main content

Via

In 2007 am început pregătirile pentru plantarea primilor butaşi de viţă de vie în podgoria Finţeşti-Naeni din Dealu Mare. Anii urmatori, am plantat pe suprafeţe care însumează astăzi 63 de hectare, cu următoarele soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz (Syrah), Cabernet Franc, Fetească Neagră, Fetească Albă, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească.

  • Pământul – Solurile au la bază calcare sarmatice, argile, gresii şi tufuri dacitice, depozite de nisipuri fine în alternanţă cu pietriş format din fragmente de roci cristaline, lehmuri şi löess.
  • Altitudinea – 350 metri.
  • Via – Densitatea la plantare 4.545 plante hectar. Spațiu între rânduri 2,2 metri distanta intre plante pe rand 1 metru. Suprafetele plantate cu Feteasca Neagra si Tamaioasa au o desitate mai mica distanta intre plante este de 1,1 metri. Forma de cultura – Guyot simplu, care asigura o productie limitata.
  • Producția – in functie de soi intre 3-6 tone de struguri la hectar. Proportia soiurilor este 75 % soiuri rosii si 25 % albe.

La comenzile de peste 450 RON, transportul este GRATUIT!

X